NYHET: Det syns inte – Podcast!


….

Det syns inte släpper nu en podcastserie. Jessica Andersson träffar olika experter för att diskutera allt det där som inte syns. Vetenskap vävs ihop med musik och humor i en podd som försöker ta reda på hur vi ska ta hand om våra hjärnor idag. Projektet drivs av den ideella föreningen Arts & Hearts med stöd från Allmänna Arvsfonden.

….

Lyssna på https://detsynsinte.podbean.com/ eller där poddar finns. 
… eller där .


 Livekoncept

 

Musikalen

Det syns inte är musikalen som tar upp det som inte syns – hur vi egentligen mår.
En högaktuell samtidsspegling som med humor, allvar och stor igenkänningsfaktor berör vardagens bekymmer och trivialiteter.

Om Musikalen
Workshops

Med stöd från forskning om hjärnan och förebyggande av psykisk ohälsa förmedlas konkreta verktyg för att stärka ditt och din grupps mående.
För skola, organisationer, företag.

Läs mer
EDUTAINMENT-FÖRELÄSNING

Vad händer i hjärnan när vi scrollar igenom flödet med orealistiska ideal på Insta? Hur bygger vi social hållbarhet i skolan, på jobbet och i samhället? En unik kombination av föreläsning och scennummer. 

Läs mer

En högaktuell samtidsspegling med både skratt och gråt.

Det syns inte är en nyskriven musikal där vi möter en familj som liksom oss alla kämpar på i sin vardag med skola, jobb, relationer och den svåruppnåeliga balansen mellan skärmar och människor. Vi möter Hanna, 16 år, som lever ett liv där varje dag är en kamp för att bli sedd och accepterad. Hennes tillvaro speglas genom människorna i hennes närhet som lever i vår tid med krav på höga prestationer och det perfekta livet på sociala medier.

 

Med hög igenkänningsfaktor berörs tabubelagda ämnen med en stor dos humor. Det syns inte sätter fingret på samtidens bekymmer, trivialiteter och allvar: Är jag lika lycklig inuti som jag visar utåt? Hur tar jag den perfekta selfien? Hur får jag kontakt med min tonåring?

Det syns inte sattes upp under 2017 till förmån för organisationen Tjejzonen och spelades för fulla hus. Nu har musikalen nypremiär med stöd från Allmänna Arvsfonden för att underhålla och beröra fler samt fortsätta bidra till en positiv samhällsförändring.

Workshops

Boka en workshop för din grupp efter att ni varit och sett föreställningen. Under en workshop tar ni del av den senaste hjärnforskningen tillsammans med Sissela Nutley (med. dr) om vad som händer i hjärnan när vi känner ångest, varför vi har svårt att lägga undan mobilen och får verktyg för att stärka det mentala måendet.

Boka en föreläsning

Vad händer i hjärnan när vi scrollar igenom flödet med orealistiska ideal på Insta?
Vad är ångest och finns det något sätt att slippa?


I takt med en samtidsutveckling som exponerar oss för allt fler sinnesintryck, beslut och jämförelser med andra människor ställs allt högre krav på vår egen förståelse för hur vår omgivning påverkar vår hjärna och vårt mående. Det och mycket mer förmedlas i denna lättsmälta, underhållande forskningsbaserade kulturupplevelse. Läs även mer i boken Distraherad – hjärnan, skärmen och krafterna bakom (Natur & Kultur, 2019).